4 Kasım 2010 Perşembe

Çiçek Açan Tırnaklar

Önce bugün öğrendiğim bir şeyi paylaşmak istiyorum. Claire's'e uğradım. Mat ojeler gelmiş, iki tane kaptım hemen (yakında göstereceğim, çokkk güzeller) ve çıkmadan da meşhur renk değiştiren mood ojelerden haber olup olmadığını sordum. Mat ojeler gibi onların da burda üretimine başlayacağını, yakın zamanda burda da satışa geçeceğini öğrendim :) Yaşasın mood ojeler!!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

İlk önce kullandığım ojeler...

Base coat olarak şu sıralar Alix Avien'in soyulan tırnaklar için çıkardığı ürünü kullanıyorum, "Natural Anti-stries" diye geçiyor. Çok soyulur benim tırnaklarım, bir çare bulamadım henüz, bunu deniyorum şimdi de. Neyse :)

  • Baz rengim Flormar 346. Çok güzel ışıl ışıl bir altın rengi. Bu ojeyi youtube'dan Julieg713'ün bir manikürünü yapmak için almıştım aslında ama yapmadım henüz. kısmet bu deseneymiş :)
  • Çiçeklerin kontur çizimi için Claire's NA207 numaralı ojesinin kalem kısmını kullandım başta, yaprak kısımlarında ve yapraklar arasındaki çizgiler için Flormar NA12 siyahı tercih ettim.
  • Yaprakların ana rengi için Flormar Supershine 21'i kullandım. Bu muhteşem renkle tanışmamı sağlayan Deniz'e de teşekkürler. Favorilerimden biri oldu.
  • Yaprakların iç detayı için Flormar 011'i kullandım. Bu renge de bayılıyorum!
  • Yaprak içindeki siyahlıklar için Flormar NA12'yi kullandım yine. 
  • Çiçeğin ortası için ise yine aşık olduğum başka bir renk olan Flormar Supershine 02'yi kullandım. Buna mutlaka göz atın yolunuz Flormar satan bir yere düşerse.



Gelelim manikürüme...


Ciddi anlamda ilk "freehand nail art" çalışmam diyebilirim. Youtube'da bir videoda görmüştüm çiçeğin yapılışını, ama şu anda bulamıyorum nereden. Bulursam editler eklerim bir yerlere. Çok kolay aslında. Aklıma gelseydi fotoğraflardım yaparken. edit: benimadımkırmızı sağolsun görünce hemen haber verdi, buyrun video  :)



Önce çiçeğin merkezi olan halkaları yaptım, sonra 5 tane çentik çıkardım. Bu çentikleri ikiye ayırdım. Sonra komşu çentiklerin ayrılmış iki parçasını yukarıda birleştirip yaprak yaptım. Bilmem açıklayıcı oldu mu :) Yaprakların içini seçtiğim renkle boyadım, ortaya en yakın kısımlarına biraz daha koyu bir renkle V çizdim ama tabi pek v gibi olmadı çoğunda, bir parça renk olarak görünüyor. Sonra onların da içine iki çizik attım siyahla. Çiçek bitince de yapraklar arasından 2-3 kıvrımlı olmaya çalışan çizgiler çıkardım.

Bu renkleri başta çok sevmiş olsam da sonra çok göz yorucu geldi, daha zarif olduğunu düşündüğüm benzer başka bir tasarım yaptım, o da bir sonraki postta gelecek :)

Sol elimin fotoğraflarını koydum özellikle, çünkü sağ elim bu kadar düzgün olmadı :) Sol elim de alışacak elbet bir gün... Umarım :/






alakasız not: barış manço dinlemeyi hâlâ çok seviyorum. "ahmet bey'in ceketi" çalıyor şu anda. bu şarkıyı ilk dinlediğimde ağlamıştım, onu hatırladım. bahaneyle barış manço'yu anmış olayım dedim.

6 yorum:

  1. bayildim, cok temiz calismissin, hic goz yorucu degil... gercekten cok zarif olmus, esinlendim hatta =)
    boyle devam! =)))) <3

    YanıtlaSil
  2. çok başarılı olmuş ya renkler çiçek fln cok guzel claire's de evet mat ojeleri görmustum ama plastik gibi duruyor diye almadım ama desen ojeleri cok basarılı cunku fırcaları incecik

    YanıtlaSil
  3. @trincess: teşekkür ederim :) beğenmene sevindim :) bu çiçeğin şekli şemali çok hoş. bulamadığım yutubcu arkadaş sağolsun :)

    @youknow: teşekkür ederim :) ben sevdim mat ojeleri, evet plastik gibi ama hoşuma gitti :) tabi bunda morun güzelliği etkili olabilir :P ayrıca o desen ojeleri gerçekten çok başarılı, renk kıtlığı var sadece. kalem kısmı da fırça kısmı da çok iyi.

    YanıtlaSil
  4. çok güzel olmuş. ellerine sağlık gerçekten :)

    YanıtlaSil
  5. gece gece youtube da video izlerken senin ilham kaynağın olan videoyu görmemle; "bunu biri yapmıştı ama kimdi" diye düşünmem, akabinde bloglar arası tur atmam, bu post a denk gelmem ve senin bu videoyu aradığını öğrenmem bir oldu.

    biraz geç oldu ama güzel bir video belki hala arıyorsundur:)


    http://www.youtube.com/watch?v=9hYJVJteuqg&feature=related

    YanıtlaSil
  6. @benimadımkırmızı, ahanda budur :) çok sağol :)))) hemen editleyip ekliyim post'a (posta demek garip geliyor :/ ) ayy mutlu oldumm :)

    YanıtlaSil