1 Aralık 2010 Çarşamba

MAC Tartan Tale Alışverişi

Baştan söyleyeim, çook fazla fotoğraf (14 tanecik) ve bazen de geyik içeriyor.. Söylemedi demeyin.

Tartan Tale koleksiyonunun ikinci bölümünden sadece A Lady and Her Tricks isimli fırça setini aldım. Onun dışında kaşlarımı doldurmak için Coquette, altını aydınlatmak için ise Ricepaper far aldım. Bir de Face and Body fondöten aldım. Hepsi çoook uzun zamandır aklımda olan şeylerdi. Elimde biraz toplu para olunca hepsini birden alıverdim.




Öncelikle aldıklarımı koydukları çoook tatlı çantayı göstermek istiyorum. Klasik siyah MAC poşeti yerine bezden ağzı büzülen ekose desenli çantalar... Ba-yıl-dım! Normalde büyük olandaydı aldıklarım ama küçük olanı da çaktırmadan verdiler ben çok beğenince :)


Çantaların ağzını büzüp taşımaya yarayan ip/sap/şey'e şöyle bir şey asmışlar. Arkasında da "to" "from" yazıyor, yani hediye etmek için ideal :) İkinci fotoğrafı flaşla çekmiştim, çok hoşuma gitti, paylaşmak istedim :)



Gelelim aldıklarımaa...

Fırça setini almakta çok tereddütteydim, kalitesinden şüphem vardı. Hem internette okuduklarım hem de geçen sene aldığım göz fırçalarından oluşan setteki hafif hayalkırıklığım derken iyice ikna olmadan almamaya söz verdim kendime. En güvendiklerimden biri Mustafa MUA (Taksim) olduğu için ona danışmadan hiç bir şey almamaya karar verdim. [Ben gittikten biraz sonra geldi o da, çıkacakmış aslında ama çıkmayıp 1 saat kadar benimle uğraştığı için teşekkürü borç bilirim :) tekrar ve tekrar...] Sanırım 3 kişiden onay aldıktan sonra fırça setini almaya karar verdim. Tabi özellikle aylardır almayı isteyip parama kıyamadığım 3 fırçanın da (duofibre, contour, pencil) sette olmasının da ikna olmamda etkisi var. Fırça seti 125 TL. Kaliteli ve çok güzel bir çanta da bu fiyata dahil.




Neyse, 4 senedir gelen setler içinde en kalitelisi bunlarmış. Bazı fırçaların kılları normal fırçayla aynıymış mesela. Duofibre ya da stipple diye de geçen 187 numaralı fırçayı sordum özellikle, tereddütsüz alabileceğimi söyledi Mustafa. Tabii ki normal fırçalarla aynı kalitede değil ama uzuunca bir süre(bir kaç sene) rahatlıkla kullanabilirmişim. Dolayısıyla 125 lira verip 5 fırça ve güzel bir çantaya sahip olmak çok cazip geldi kullanışlılığı konusunda onay aldıktan sonra.

 168, 187, 252, 209, 219

Aldığım günün akşamı bütün fırçaları denedim. Benzeri olan fırçaları bendeki benzerleriyle karşılaştıracağım daha sonra.

168, diğer adıyla kontur fırçası. Daha önce başka bir çok fırçayla kontur yapmaya çalışmıştım, adam gibi bir şey becerememiştim. Meğer sorun bende değil fırçadaymış. Bununla bir güzel şekillendirdim yüzümü, kendime hayran kaldım, öyle diyim :) Normal fırça bundan çok daha yumuşak ama bu da gayet güzel iş görüyor.

187, nam-ı diğer duofibre. Karşılaştırabileceğim herhangi bir fırçam yok. Inglot'tan mı alsam MAC'ten mi alsam, Sigma'dan mı alsam derken MAC setlerineymiş kısmet. Akşam Face and Body'mle denedim, çok sevdim. Youtube'dan Enkore'un dediği gibi, kesinlikle bu fırçalar kapatıcılığı çok iyi sağlıyor. Ayrıca bu fırçaları kullanacaksanız stipple yaptıktan sonra (pıt pıt bütün yüze ürünü uygulayıp) arkasından "sakın" dairesel hareketlerle yedirmeye filan kalkmayın. Bu fırçaların özelliği piksel piksel gibi durup airbrush etkisi yapması, eğer dairesel hareketlerle geçerseniz üzerinden bu etkiyi kaybediyor, ve aynı işi başka bir çok fırçayla da yapabiliyorsunuz. Bu fırçayı kullanırken sadece pıtpıt ile çok bastırmadan bütün yüze yedirmek gerekiyor ürünü. pıtpıtpıtpıtpıtpıtpıtpıtpıtpıt..... o kadar :)

252'yi çok sevmedim bir tek, yani sevdim de, en az sevdiğim o :) Kılların ortaında sert bir şey geliyordu elime, inat ettim buldum, plastik bir "kıl" mı desem artık? Dışarı doğru çekip kestim onu, artık daha normal bir 252'm var. Sanırım bu kocaman fırçayı kaş altını aydınlatmak için ya da farın rengini hafifletmek için aydınlatıcı geçerken kullanacağım. Benim aldığım ilk fırça olan 242'ye göre çook kocaman ve tombiş bir şey bu. Temptalia'daki karşılaştırma da normal 252'den hayli kalın olduğunu gösteriyordu fırçanın.

209, eyeliner fırçası. Bu tip ama boynu bükük olanlardan var bende, Inglot'tan almıştım ama aldığıma pişman olmuştum. Fırçanın ucu düzgün kesik değildi çünkü. Bunu da bir kaç kere kullanıp "ya bunda bir yamukluk var" diye inceleyince farketmiştim. Dolayısıyla geri götüremedim. Belki eserse bir ara götürürüm geri. Neyse :) Bunu Blacktrack Fluidline'ımla denedim. Rahat sürdüm linerı, sevdim. Yine de gözümün iç tarafları için daha ince olan inglot 31T'yi kullanırım, ya da kırtasiyeden aldığım ince akrilik/sulu boya fırçalarından birini :)

219, pencil brush. Uzun zamandır aklımda olan fırçalardan biri. Benzer tipte Watsons'dan bir fırça almıştım, smudge (dağıtma) yapamıyordu ama en azından ince olarak kirpik dibine far sürebiliyordum. Bu fırçanın yanında o "0" kaldı. Kalemi ne de güzel dağıtıp smokey (dumanlı) yapıverdi makyajımı şaşırdım.



Sırada Face and Body fondötenim var. Sonunda cildime rengi tam uyan bir fondötenim oldu. N2'ymiş rengim. Normalde sarı tonluyum ama C3 biraz koyu kaçarmış, pembe tonun bir açığını kullanınca cuk oturttuk rengi. Bu fondötenin üzerine Max Factor'un şeffaf loose podrasını kullanacağım, muhtemelen kabuki fırçamla. Sorunlu bi cildim yok, kaşlarımın arası ve sağ yanağım hafif kızarıyor bazen, onları kapatıp dengelesin yüzümü diye istiyordum, bunu önerdi. Yine evde deneyince sevgili 187 fırçamla gerçekten bu kadar az kapatıcı özelliği olan bir fondötenden beklemediğim kadar iyi bir sonuçla karşılaştım. Mutluyum.


Aldığım iki far da aşağıda, kaşlarımı doldurmak ve altını aydınlatmak için kullanacağım. Highlight rengim Ricepaper'ın refill'i yoktu, geldiği gibi gidiyormuş önceden ayırtan makeupartistlere. O yüzden pan içinde aldım. Doldurmak için kullanacağım Coquette ise refill. Aslında kaşım için tam rengi tutan bir kalem vardı ama kalemden kalmamıştı. Far da daha kolay geldi ilk aşamalar için. Kalemi de daha sonra alacağım ama koydum kafama :)


 Ricepaper'ın iki ayrı fotoğrafını ekliyorum, çünkü ilki daha normal görünse de aslında asıl rengi ikinci fotoğraftaki. Sarı gibi durduğuna bakmayın, harika... Swatch ve detaylı bir review yapabilmeyi umuyorum yakında :)


Aaa bitmiş.. :) Amma uzun oldu bu yazı da. Buraya kadar okuyan olduysa teşekkür ederim cidden :)



up next: pastel metallic far dosyası bonusu

1 yorum:

  1. ne güzel şeyler almışsın.. fırçaların küçük olması kalite açısından sorun yaratıyor mu?

    Ben de bloğuma beklerim. Sevgiler..

    nymphatthelake.blogspot.com

    YanıtlaSil