17 Mayıs 2011 Salı

Review - Stila Contour Trio

Bu seti geçen sene Sephora'nın indiriminden almıştım. İndirimden sonra da uzun süre satışta indirimli olarak kalmıştı, sebebi ise Stila'nın Sephora ile anlaşmasını bitirmesiymiş, eldekileri satmaya çalışıyorlarmış. O zamanlar da ben kontur olayını takmıştım ve bulunca kaptım.




aynada pek sevgili leica ve ben

Aslında çok kullanışlı bir set. Tek eksiği kontur fırçası. Hani bir yerlerine dandik tarafından da olsa bir fırça sıkıştırılsa ya da fırça koyacak yer olsa şahane olurmuş, çünkü şu haliyle ambalaj gereksiz kalınlıkta. Ambalajı sağlam bu arada, kolay kolay yırtılacak cinsten değil. Aynanın alt tarafında da bir düğmecik var, kapağı açtığınızda aynanın yanındaki 6 noktadan ışık yanıyor. Ben bu ışıklardan ziyade aynasını sevmediğim için oradaki bantçığı çıkarmadım, genellikle lambalar yanmadan kurtarıyorum :)

Daha detaylı bakacak olursak...


Bu fotoğrafta renklerin üzerindeki ince plastik kağıdı (asetat kağıdı) üzerinde bıraktım. Bu kağıt hem aynanın ve etrafın üründen gelen tozuşmalarla kirlenmesini engelliyor, hem de ürünlerin yabancı maddeyle karşılaşma riskini azaltıyor. Bir de ayırt edemeyenler için herhalde "açık" "koyu" filan yazmışlar, komik gelmişti bana ilk başta :)


Asetat kağıdı kalkınca da böyle görünüyor bu arkadaşlar. Benim ten rengime gayet uyumlu bu üç renk de ama eğer çok çok beyaz tenliyseniz aydınlatma rengi bir işe yaramayabilir. Ben bile bazen makyajımın üzerine geçiyorum pudra niyetine :)

Pigmentasyon muazzam. Dokunmayla renk alınıyor, hem swatchlamak için parmağa hem de kullanmak için fırçaya. Biraz tozuşuyor yalnız, bunu pek sevmiyorum ama renk vermesi o kadar güzel ki gözardı ediyorum.

Ben en çok açık rengi kullandım, günlük en sade makyajlarımda bile elmacık kemiklerimi aydınlatmak için kullanıyorum genelde. Mat olduğu için çekinecek bir şey yok :) Işıltılı bir aydınlatıcı istersem MAC'ten By Candlelight'ı tercih ediyorum. Koyu renkle konturlamaya hala elim korkak gidiyor, nedense kendimi palyaçoya çevirecekmişim gibi geliyor, ilerleyen zamanlarda onu da kullanılırım belki bol bol. "Flash" isimli renk ise aslında renk değil, yani renk vermiyor, şahane bir ışıltı yerleştiriyor kullanıldığında. Yalnız dikkatli olmak lazım, disko topuna dönmek an meselesi!

Burada da swatchlar var. fotoğraf makinam bütün uğraşlarıma rağmen net çekmemekte ısrar ediyordu, pes ettim sonunda :/

3 yorum:

  1. Bu kontürleme çok güzel aslında ama ben ki pudra sürmeyen insan bunu hiç yapmakla uğraşmam :)

    YanıtlaSil
  2. @tansumut, :)) havucun suyunun suyu gibi bir şey zaten, çok da gerekli değil :) flaşlı fotoğraf çekiminde belki..

    YanıtlaSil
  3. aynısından bende de var :) ama hala bloğa koymadım. Yalnız flash ı hiç kullanmıyorum çok simli benim için. sadece koyu olanını kullanıyorum :)

    http://beyazkedivekozmetik.blogspot.com/

    YanıtlaSil