15 Şubat 2011 Salı

Jean's Color Saç Boyası ve Saçlarım

Hayli uzun bir yazı olmuş, arada kaçıyor böyle n'apalim :)

Benim saçlarım için kullandığım boya Jean's Color adında, Alfaparf'ın ürettiği bir ürün. Aşağıdaki fotoğrata görüldüğü gübü pompalı şişelerde 250ml olarak satılıyor. Bu boya bitkisel, bu sebeple kalıcı değil, bir kaç yıkama sonrasında renk akmaya başlıyor. Rengi uygulamak için de saçın sarı olması lazım, kumral-kestane gibi renklerin üzerinde tutmuyor. Yani tutuyor tabi ama görünmüyor, sadece ışık vurduğunda boyadığınız renkte bir yansıma oluyor. Boyayacağınız renge göre saçınızı açtıracağınız seviye değişebilir. Meslela Pink denen pembesi öyle açık bir pembe ki alttaki saçın beyaza yakın bir renge açılması gerekli, ya da turkuaz boyamak isterseniz de rengi iyice açtırmalısınız yoksa mavi yerine yeşil olur saçlarınız. Ama kırmızı olanlardan birini ya da turuncu boyamak isterseniz daha turuncumtrak bir seviyede bırakılabilir, çünkü boyayacağınız renk bunu kaldırır. Kuaföre danışmak en iyisi her zaman.

Bu boyalar su bazlı ve şişeden pompaladığınız şekliyle saça uyguluyorsunuz. Su bazlı olduğu için eğer kıvamı çok koyu gelirse biraz su ekleyip inceltebilirsiniz, boya zarar görmez. Hatta bir kere kuaförüm elinde yeterli boya olmadığı için su katıp çoğaltıp öyle kullanmıştı, pek bir şey farketmedi :) Ayrıca bu renkleri birbiriyle karıştırarak da kullanabilirsiniz. Saç üzerinde de parça parça farklı renkler uygulanabilir, bana renkler karışır yıkarken demişlerdi ama ben öyle bir sorun yaşamadım. Katman katman farklı renklerde de boyadığım için tecrübeliyim bu konuda :)

Bu arada rengin üstüne akınca tekrar boyadıkça renk oturuyor. Atıyorum, ilk boyayışta 2 hafta duruyorsa 3 boyama sonrasında 1 ay dayanabiliyor saçın yapısına göre.


Yukarıdaki renkler sırasıyla, Chili Red, Deep Red, Magenta, Pink, Violet. Bunların dışında renkler de var, sadece bu kadar değil. Simsiyah bir siyah, beyaz, sarı, turuncu vs vs.. İsimlerini bilmiyorum ama diğerlerinin. Bende Chili Red, Deep Red, Magenta ve Violet var.

Ben kuaförde boyatmanızı önermem, çünkü müthiş pahalıya boyuyorlar bunu kullandıklarında. En azından boyanızı kendiniz götürün, sadece uygıulamayı ödersiniz. Neden böyle yapıyorlar bilmiyorum. Bir şişenin 4te 1'ini bile kullanmayacak olmalarına rağmen koca şişenin fiyatının 3 katı kadar sadece boya parası almaya kalkanlar var. Yapmayın :)

Nereden alınabilir?
Normal parfümerilerde ya da marketlerde bulamazsınız. Kuaförlerin bazılarında var ama onlar dehşet fiyatlara satıyorlar. Taksim'de Atlas Pasajının arka kapısından çıkıp sağdaki hana girerseniz ordaki parfümeriden alabilirsiniz. Ama o da pahalıya gelir. Benim asıl önerim kuaför malzemeleri satan bir yerden almak. Ben Bakırköy'de şişesini 25TL'ye almıştım vakti zamanında, Taksim'deki handa 45TL'ye satıyorlardı o zaman :)

Benim deneyimime gelirsek...
Boyanın akması, uzun süre kalıcı olmaması beni rahatsız eden bir şey değil çoğunlukla çünkü boya akınca aşama aşama görülen renkler de çok güzel. Mesela Violet adındaki mor akarken pembeye dönüyor.  Chili Red olan kırmızı biber kırmızısı turuncu-bakır arası bir renge dönüşüyor ki aslında ben onu daha çok seviyorum. Gibi gibi... Ben artık dipten boyamıyorum çünkü gerçekten uğraşmak çok zor geliyor. Bu halde boyayıp 1-2 ay sonra yeniden boyasam oluyor. Eğer dipten boyamaya kalkarsam 2-3 haftada bir (saçlarım çabuk uzuyor) kuaföre gidip dipleri açtırmam gerekiyor, bu sefer de saç ilk defa boyandığı için geri kalan kısımdan daha çabuk akıyor.. Zamanım yok o kadar :) Sırf bu sebeple turkuaz ya da mavi yapamıyorum saçlarımı :/

Öncelikle fotoğraflar adam gibi net değil, kusura bakmayın, kendi kendimin fotoğrafını çekmek çok zor! Tripodum filan da yok. Ama renkler belli sonuçta :)

Saçlarım uzayıp da boyalı kısım iyice aşağılarda kalınca kuaförün yolunu tuttum, aslında yaptığı iş röfle, krepe atarak açtı rengini, böyle bir şey oldu, görüldüğü gibi uçlar tamamen sarı.


Kuaförde boyatmamamın sebebi çok basit, orda çok kısa tutuyorlar saçı boyalı halde ve boya da çabuk akıyor. Halbuki boya bitkisel ve saça yapacağından daha fazla zarar vermiyor saatlerce de tutsanız. Ben de akşam yemeğinden sonra boyayıp (saçımı annem boyuyor) topluyorum kıskaç bir tokayla, yatmadan önce yıkıyorum. Hatta internette okuduğuma göre millet saçını boyayıp tarayıp fön makinasıyla kurutup ertesi gün sabah yıkıyormuş, ben o kadar uğraşamam :)

Aslında renk tam anlamıyla fotoğrafın aşağı kısmında görünen kırmızıdan. 

Aşağıda da başka fotoğraflardan kırptığım yerler var. 
Bu fotoğraf boyadıkltan bir kaç gün sonra kuzenimin nişanı için yaptırdığım saçın bir kısmı. Chili Red iki kere yıkandıktan sonra böyleydi. Saçım çok orjinal olmuştu bu arada, düzgün bir fotoğrafı olsaydı eklerdim.

Bu ise en sevdiğim fotoğraflarımdan birinin kırpığı, Chili Red akınca ön kısımdaki gibi harika bir turuncu oluyor. Aşağıda görülen arka taraftan öne gelen pembelik ise Violet'in akmış hali yanlış hatırlamıyorsam. Avatarımdaki fotoğraftada aşağıda bir pembelik görünüyor, o da Violet kalıntısı :)


Bu fotoğraf kırpıntısında Deep Red ile boyanışın üzerinden 1-2 hafta geçmişken olduğunu tahmin ediyorum, saç diplerim çıkmaya başlamış ama çok bir şey yok daha. Bu arada belirtmekte fayda var, bu renge boyarken normal oryalle değil kırmızı oryal ile açıyorlardı saçımın rengini, saçım neredeyse bu renk oluyordu, belki biraz daha pembemsiydi, üzerine Deep Red cila gibi oluyordu.

Bu da saçlarımın tamamını kırmızı oryal ile açtırıp Deep Red ile boyadığımın ilk günü. Böyle yoğun tam anlamıyla kırmızı gibi kırmızı. Buna bayılıyorum ama işte hem para lazım sürekli kuaföre harcayacak hem de zaman.. Bende yok işte onlar. Aaaah ah.. Özledim :/ Üstteki fotoğraf bulutlarla kaplı ama çok aydınlık bir günde çekilmişti, aşağıdaki ise gece ve flaşlı.


Bu fotoğrafta ise açık bakıra boyattığım saçlarımın üzerinde parça parça Chili Red sürmüşlerdi canlı olsun diye, rengi cidden capcanlı yapmıştı. Bu da harikaydı. Ten rengim açık olduğu için bu tip renkleri rahat taşıyabiliyorum.


Uzuuun bir postun daha sonuna gelmişken buraya kadar gelip sabırla okuyanlara teşekkür ederim :)))) Yazının tamamını gözden geçirdim ama çok dikkat etmedim, eksik gedik bir şey kalmışsa sorunuz efem :)

103 yorum:

  1. ba-yıl-dım!! hatta daha geçen gün bir oje sürdüğümde saçlarımın bu renklerde olmasını istemiştim bak: http://nemolatte.blogspot.com/2011/02/zoya-valerie.html

    ama boyaya tövbeliyim bir süre. geçen sene saçımın bi tutamını çilek kırmızısı yapmıştım, baya güzel gittim onla bi süre. sonra dedim bütün saçımı boyayayım, rengini açmadan boyarsam fazla kırmızı durmaz şarap rengi olur falan (boyanın markası da akosmuş) ve saçım koyu kahve olduğu halde, bildiğin kıpkırmızı tuttu boya. ve doğru düzgün akmadı. çok komikti, tenim koyu renk, saçlarım kırmızı, acayiptim yani. akınca da karamel olmuştu, sonra koyu kahve yaptım yeniden falan.. ama şimdi heves ettim. turuncu kırmızı pembe saçlarım olsun :( ühühü

    YanıtlaSil
  2. Hepsi de süpeeeer !!! Bu Jean's Color boyadan ben de almıştım birkaç sene önce mavisini ama hiç kullanamadım kaldı gitti,sonra bozulmuştur diye attım :( Saçlarım çok yıpranmıştı sürekli oynayıp boyayıp açmaktan,o yüzden maviyi kullanamadım yalan oldu :(( Bu markadan önce de başka bir markanın pembe ve morunu almıştım,adını tam hatırlayamıyorum . Ben de senin gibi kuaförle uğraşmayı hiç sevmem,resmen para tuzağı olduğu için,açıcımı da boyamı da netten almıştım. Kendim evde açıp boyuyordum pembeye bir ara :D Ama tamamını açamıyordum saç rengimin,uçlara yapmıştım bir kere saçım kısayken,bi ara da üst kısımlar ve yanlar pembe geri kalanı koyu renk olmuştu ama kötü durmamıştı neyse ki orjinal bişey olmuştu :)) Aahh aaaahhhh diyorum artık kullanmıyorum açıcıları da renkli boyaları da,saçlarım çok cansızlaştı yıprandı . Zaten gür de değiller,ince telli bir de üstüne :( En kolay ve pratiği olan siyah saçı kullanıyorum artık . Buarada gittigidiyor da ve bir kuaför malzemeleri satan sitede 20 küsur tl.ya satılıyor bu tarz boyalar,bulamayanlar olursa diye söyledim,araştırsınlar var yani nette satışı ;)

    YanıtlaSil
  3. bence sendeki renkler harika durmus!! benims aclarm bildigin siyah, sanirim bunlar hic tutmaz üzerinde degil mi??

    YanıtlaSil
  4. @nemolatte, canım sağol :) valla bakır ve mor çok güzel oluyor saçta da, ben yaptım oldu :) eğer niyeti bozduysan kış güzel bir zaman saç boyamak için :) enteresan olmuş senin kırmızı hikayen istesen tutturamazsın koyu saça kırmızı :) benim açık kestane saçlarım ama hiç şanslı değilimdir o konuda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. piyasada jeans color adıyla yerli üretim boya vardır orjinal italyadan ithal edilen jeans color boya alfapraf firmasına aittir yerli üretim boyada acacia jeans color markadır fiyatları yarıyarıyadır orjinal olan boyanın 45 tl ye satılması normaldir kullanıcılar eğer jeans color markayı tercih edecekse eğer alfapraf firmasının ürettiği ürünü almalarını tavsiye ederim

      Sil
    2. acacia marka olan türk malı, alfaparf italyan malı. ikisini de kullandım, şunu çok rahat söyleyebilirim ki acacia'nın pigmentasyonu alfaparf'ı döver :D hele mavisi! koca kase mor alfaparf'a 1 pompa mavi acacia koydum, saçım mavi oldu resmen :D

      Sil
  5. @junkhead, mavisi mi? süper :) ama onu tam boyamak lazım gibi geliyor bana, böyle yarım yapınca benim gibi çirkin durur gibi, yemiyor o yüzden. ama ahdım var saçlarım bir gün mavi olacak :) benim de saçlarım ince telli, o yüzden baya bakım ürünü kullanıyorum. iyi de nemlendirip saçımı kurutmazsam fıstık gibi kalıyor. ben evde açmayı bir kere denedim ama dengesiz oldu. sonuçta başladığın yer ile bitirdiğin yer arasında zaman farkı var ve aynı anda yıkıyorsun olmuyor :/ iyi bir kuaföre gidiyorum, saçımı açarken 3 farklı karışım kullandı, derecesini artırdı filan. daha kolay. zaten yılda 1 kere yaptırıyorum onu da, olsun o kadar. netten bakiim ben de jeans color'a yeniden. sağol tatlım :)

    YanıtlaSil
  6. @kaderkısmet, teşekkür ederim cnm sağol :) siyah saçın üzerinde ışıltı gibi durur, ışık vurunca o renk parlar ama normalde görülmez. illa ki oryal lazım :/ finlandiya'li bir arkadaşım var, kız her ay renk değiştiyiyor. zaten sapsarı saçlı, boya aktıkça başka boyuyor. keyfe bakar mısın ? :)

    YanıtlaSil
  7. Yanıtlar
    1. evet katıyorum sana modadan anlıyor kızıl saç çok yakışmış ona

      Sil
  8. ayy süper valla cok sevdim yaaa saclarini. yalniz sendeki de iyi cesaret, ben olsam sacim yikanana kdr tuttu mu tutmadı mı diye kalp krizi geçirirdim :DD şimdiye kdr hiç saçımı boyatmadım da, en fazla extradora die spreyle actim rengini :P yalniz 4. resim de cene-dudak-burnun gorunuyor ya, hürrem sultan ı anımsattı bana sanki :P cok guzel bi yazıydı eline saglık cnm :)

    YanıtlaSil
  9. @moda ve hobi perisi, teşekkür ederim, sağol :)

    @liz, benim içimde çoook önceden vardı "saçlarımı mor yapıcam!" diye, fırsatını bulduğum anda da yaptım :) o sprey neymiş öyle? duymadım hiç. nasıl bir şey? bu arada normalde de beni hürrem'e benzetiyorlar, çok benziyoruz yüz olarak, hatta gamzemiz bile aynı yerde aynı şekilde filan :) çene dudak burun'dan kapmışsın benzerliği valla maşallah :)

    YanıtlaSil
  10. papatya ozu + h2o2 var galiba icinde , tam da bakmadım ama guzel oldu. uc kısımlarına sıkıyorum, once turuncumsu/acik kahve gibi oluor, birer hafta arayla tekrar uyguluyorum, sarimtrak simdi ucları =P

    YanıtlaSil
  11. @liz, aa çok ilginç. kuafördeki işlemden nispeten daha sağlıklı (daha az zararlı?!) olsa gerek. :))

    YanıtlaSil
  12. haarika olmuş saçların!! bütün fotoğraflara bayıldım. ben de geçen sene saçlarımı sarıya açtırıp magenta rengine boyamıştım, pespembe dolaşmıştım 8-9 ay! şimdi çok özendim tekrar yapıcam galiba :)

    YanıtlaSil
  13. @kırmızı, sağol cnm :) o magenta ne manyak ne güzel bir renktir yaaa... çoook seviyorum onu da. elimdeki şişeleri bitirmeye niyetliyim su sıralarda, chili red bitince deep red, ardından magenta, ardından violet.. sonra maviye geçicem :) yap sen de yeniden yap, insan mutlu oluyor bakınca kendine :))

    YanıtlaSil
  14. Aaa hepsi ne kadar güzel durmuş. İlla sarı mı olmak zorunda uygulanan saç.
    Öf kıskandım resmen =(

    YanıtlaSil
  15. @miskin kek, teşekkür ederim cnm :) evet malesef öyle. yoksa görünmüyor hiç.. ama benim gibi diplere çıkmazsan eğer sarı işini yılda bir kere yapsan yeterli olur :)

    YanıtlaSil
  16. Boyayı tam olarak nereden aldın cnm????

    YanıtlaSil
  17. @adsız, tam olarak yerini şu anda söyleyemem çünkü ben de tam hatırlamıyorum. tren yolu üzerinde bir yerdeydi ama çok oldu ben de gideli. yakında gideceğim tekrar boya almak için, biraz da kurcalamak için neler var neler yok diye, o zaman yazarım buraya tam adresini :)

    YanıtlaSil
  18. Bakırköy için söylüyorsan yerini ben tren yolu üzerinde bir kuaför malzemeleri satan yer biliyorum. Meydandan aşağı inerken solda yeşil cafe var o yeşil kafeden girip dümdüz gidip murat açıköğretim binasının oralarında. Umarım orasıdır en kısa zamanda bende bakıcam turkuaz için :) Ama becerir miyim bilmiyorum :D

    YanıtlaSil
  19. @tansumut, ben de boyalarım bitsin de mavi ya da turkuaz deneyeyim diyorum :) emin değilim ama dediğin yerdir muhtemelen :) tamamını mı yapacaksın yoksa belli kısmını mı?

    YanıtlaSil
  20. Aaaaaaaaa! Çok uzun zamandır arıyodum böyle çılgın boya rengi yaşasın :) Buldum gittigidiyorda işte linki: http://urun.gittigidiyor.com/Ronn-Form-Jean-039-s-Color-Sac-Boyasi-250-ml_W0QQidZZ38404337
    Mor ya da mavi alıp, kuaförde saçlarımın uçlarını sarıya açtırıp boyamayı düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
  21. @başak, gerçekten de kuaförde açtırıp evde boyamak en rahatı, en temizi :) ama bulduğun boya jean's color'un orjinali değil, kötü demiyorum yanlış anlama sakın :) alfaparf'ın ürünüdür jean's color, belki farketmemişsindir diye söyleyeyim dedim. ya aslında başka bir marka var çılgın bir renk skalası olan, ama türkiye'de satılmadığı gibi şu sıralarda adını da hatırlayamıyorum. bak hatırlarsam onu da ekleyeyim yazıya :) bu arada saçlarını boyarsan nasıl olduğunu lütfen söyle bana da :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bahsettiğin marka manic panic ve artık türkyiede satılıyor :)

      Sil
  22. Aa evet o değilmiş, farketmemişim sağol söylediğin için. Yurtdışında Manic Panic, Special Effects falan oluyo, müthiş renkleri var onlardan bulsam ucuza hiç düşünmeden alırım ama yok sanırım. Belki bloguma koyabilirim boyarsam :)

    YanıtlaSil
  23. @başak, manic panic'i diyordum. hah sağol :) mutlaka koy :) ben de elimdekiler bitince turkuaz düşünüyorum çünkü, fikir olur hem ;)

    YanıtlaSil
  24. ben saçımın uçlarını dün kırmızıya boyattım. ama pembe oldu. şimdi de saçımın geri kendi haline dönmesini istiyorum. ilk boyatışım bu benim. hergün yıkamayı düşünüyorum. umarım akar dimi?

    YanıtlaSil
  25. @adsız, ilk seferde rengin tam olmaması normal ve yıkadıkça da akacaktır. hiç bir şey yapmazsan üzerine yıkadıkça üzerine boyandığı renk çıkar meydana. ama her gün yıkamak saçın için iyi değil, en az 2 gün bırakmalısın ki saçın da kendi yağını üretip besinsiz kalıp zayıflamasın. bana sorarsan iki hafta sonra git üzerine cila attır kırmızının, tam rengi tutsun. eğer istediğin gibi olmazsa da kuaförde çekinmeden söyle :)

    YanıtlaSil
  26. ya aslında pişman oldum :D eski haline geri dönsün istiyorum. saçımın doğal rengi açık kumral. 1 ayda kendi rengine döner mi acaba? yoksa tekrar kuaföre gidip kendi saç rengime mi boyatsam saçımı

    YanıtlaSil
  27. kızın saç boyası rengi çok yakışmıs. Bende aynısından boyatmayı düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  28. @adsız, kuaföre gidip kendi rengine dönmek istersen saçlarına yazık edersin, çünkü saçındaki pembe kısmı oryalle açacak, üzerine boya yapacak. bu işlem saçlarını mahveder. 1 aya akar o saç hiç merak etme :)) sarı olsun hele bi, sonra gider kendi renginde boyatırsın :)

    @arzu, teşekkür ederim. çok çok çok güzel bir renk gerçekten. yap yap, saçlar renklensin dünya renklensin :)

    YanıtlaSil
  29. zaten saçımı oryalle açmadan direk boyadı tuttu boya :D neyse gözüm alıştı artık zaten. çok da kötü durmuyo. akmasını beklemekten başka çarem yok :D

    YanıtlaSil
  30. @adsız, kırmızı oryalle açmadığına emin misin :) direk pembemsi bir renk yapar cunkuo o kahve saçı :) eğer kendi rengi üzerine tuttuysa sahane o zaman, akar gider :)

    YanıtlaSil
  31. yok hiç bişeyle açmadı :D direk boyayı sürdü. saçım açık kumral olduğu için tuttu :D bende şaşırdım aslında :D. aman neyse değişiklik oldu. herkes beğendi. ilk gün alışmam zor oldu ama artı alıştı gözüm :D kendi rengime de boyatmaktan vazgeçtim :D

    YanıtlaSil
  32. Çok güzel saçlar, saçın tamamını boyayınca çok güzel oluyor. Ben alt yarısını mor yapmış idim violet ile, akınca da aşamalı olarak magenta ve pembeye dönüyor, illa mor kalsın diye takıntılı olmadığım zamanlarda uzun süre boyamadan kullanabiliyrodum. Hamileyken bıraktım, şimdi bebeğim5 aylık oldu, yeniden boyayasım geldi, tamamını boyamayacağım yine ama saçım daha kısa, nasıl yapsam diye düşünürken buldum sayfayı. Mavi çok çabuk akıyor bu arada y, denedin mi bilmiyorum ama.. Döndüğü renk de direk beyaz oluyor, zırt pırt boyamak lazım :)

    YanıtlaSil
  33. http://1.bp.blogspot.com/-pSJqQm3Vc5I/TVrJtw7WawI/AAAAAAAAALw/URRVXyIrn20/s1600/4.jpg
    bu tona bayılıyorum, size de çok yakışmış...Saçlarım 5 ay öncesine kadar siyahtı ve 3 senedir siyaha boyuyordum artık yer etmişler ki beyaz saçlarım olması gerekenden fazla olduğu için her 25 - 30 günde bir boyamam gerekli...ben o siyah saçı açtırdım kuaför tanıdık olmasına rağmen dünya para verdim...açtı ve aynı bu rengi boyadı sonra ev taşımak zorunda kaldığımdan başka şehre taşındım 5 aydır kuaför kuaför geziyorum hiç biri beceremiyor her ay dünyanın parasını verip bu rengi istiyorum ama yok yani olmuyor yapamıyorlar...şimdi sea color çilek kırmızısı aldım :) evde kendim deneyeceğim zaten 30 günde bi boyatıyorum kötü olur da beğenmezsem sizin bu markayı deneyeceğim :) şuan kuaförün boyası o kadar kötü oldu ki saç rengim turuncuya döndü ki hiç sevmem evden dışarı çıkmıyorum o derece oldu yani :) neyse çok yazarım ben teşekkür ederim...soruma geçeyim :) bu marka aktığında turuncuya dönme oluyor mu?

    YanıtlaSil
  34. @adsız, yaz yaz en güzeli :) bu "deep red"e boyanan saç pembeye açılıyor :) soluk bir renk oluyor ama kimse de "aaa rengi akmış saçının" demiyor. yani kullanana kötü gelse de aslında güzel bir renk. eğer "chili red" ile boyarsan turuncuya açılır ki onun da fotoğrafı var yukarda :) ben de senin boyanı merak ettim, denerim bulursam :) (ps: saçın baya açık renk olması lazım. yanı kırmızıya boyanacak diye turuncu bi tonda bırakmasınlar. )

    YanıtlaSil
  35. Merhaba ^^

    Ben de geçen gün Violet'i kullandım ama benim saçım sürekli akıyor ya :/ Yani öyle ki saçıma elimi sürüyorum elim mor oluyor o.o Böyle bir sorun yaşadın mı hiç?

    YanıtlaSil
  36. @maelstromb, saçından boyayı tam anlamıyla durulamamış olabilirsin belki. yoksa ben öyle bir sorun yaşamadım :/ ama yastığımda nokta nokta boya ızlerı oluyor bir süre, o normal.

    YanıtlaSil
  37. ben turkuaz yapmak istiyorum saçımın tamamını.boyayı nereden bulabilirim tam olarak yardmcı olursan sevinirim:)

    YanıtlaSil
  38. Ben de saçlarımın ucundan bir karış mora boyatmak istiyorum. Saçlarım koyu kahve bayağı bir açtırmam gerekiyor sanırım. Ama Mersin'deyim ve tatile kadar İstanbul'a gelemeyeceğim. Boyayı internetten temin edebilme imkanım var mı biliyor musunuz?

    Bir de şişenin dörtte birini kullanıyorum demişsiniz, saçlarınızın nereye kadarını boyayınca o kadar gidiyor boya? Bir şişe kaç boyamaya kadar idare eder

    YanıtlaSil
  39. Merhaba,

    oncelikle sac renklerin birbirinden guzel olmus. Bendede Jean's Color var ama dikkat ettimde bendekinde Alfaparf degilde Acacia olarak geciyor. Bende sanirim 2 yada 3 yil once almistim Chilly-red ve bu haftasonu boyicam nihayet:) Normalde 1 tup Nevacolor 0.66 Yogun ates kizili ile 1/5 tup 0.44 yogun bakiri karistirip muhtesem bir kirmizi renk elde ediyorum ama elimde hic 0.66 kalmadigi ve yurtdisinda oldugum icin Jean's coloru nihayet deneme firsatim olucak:) Sunuda soyliyim nevacolor bitkisel degil ama oksidan biyana boyanin kendi acici ozelligide oldugu icin sacimi tam anlamiyla kipkirmizi yapiyor. Kuafore gidip actirip bidolu para odemek istemeyen ve biraz cesareti olan yada riske girmekten cekinmeyen arkadaslara onerebilirim.

    YanıtlaSil
  40. çok güzel renkler var. hepside birbirinden güzel

    YanıtlaSil
  41. bendede chili red balyaj var ama değiştirmek istiyorum kahve tonlarına nasıl geçerim?

    YanıtlaSil
  42. @adsız, inan bilmiyorum. bırak aksınlar iyice, sonra boyat istediğin renge. en ucuz ve pratiği böyle geldi aklıma :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba ben ceyda, bende saçımı boyatmayı düşünüyorum mor renge. kuzenim bana yurtdışından smart colour markalı semi-permanent pure purple saç boyası getrdi, fakat belkide 5 yıl önce. fakat bavulda yer kaplamasın diye kartonunu atmış içindekileri getrmiş sadece. o günden beri kullanmadım. şimdi kullanmayı düşünüyorum. boyada krem ya su ayrı ayrı bulunmuyor. sadece bir şişe var şişede yoğun sıvı şeklinde boya var. kutusu bnde olmadığından bilmiyorum son kullanma tarihini. sizce böyle boyaların son kullanma tarihi var mı? yani sizin aldığınız bu diğer boyalarda son kullanma tarihi var mı? (hiç açmadım boyayı, geldğinden beri kapalı ağzı)

      Sil
  43. ya benim saçlarım kızıl kahve gibi ışıkta kızıl gibi gözüküyo genellikle nasıl diyeyim kristen stewart gibi belki çok az daha
    koyu nasıl deseem acı kahveden birazcıık belki koyu.o renk saça olur mu

    YanıtlaSil
  44. Daha acık bı pembesı yokmuuu ?

    YanıtlaSil
  45. Daha acık pembesı yokmu? pembe dıyınce tozpembe gibi bişey hayal etmiştim. platin sarısının ustune boyananındann

    YanıtlaSil
  46. çok güzel olmuş bende uçlarını açtırıp çok az pembe yaptırmıştım çok güzel oluyor öyle de :)) bu arada ya bilen biri varsa aranızda bana yardımcı olabilir mi acaba :/ ben saçlarımın doğal rengini seviyorum ama değişiklik yapmak istiyorum tabi bu jeans color boyalar çıkınca kafama birşey takıldı acaba dedim yani acaba hani bu boya su bazlı ve saçımızı açtırmadığımız kimyasal sürmediğimiz takdirde yavaş yavaş akarak yok oluyor ya bende komple boyasam saçımı ama tabi açmadan hiç açık kumral saç rengim yani senin ilk resmindeki sarı buğday olan yerler gibi saçımın tamamı acaba doğal saç rengimi kaybeder miyim böyle açmadan boyarsam mavi yapmak istiyorum ama cesaret edemedim bilmediğimden ya bilen ya da fikri olan varsa benimle de paylaşır mı acaba? teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  47. Bende saçımı ateş kırmızısına boyattım sonradan banyo yapınca saçım pembeleşti :S şmdi saçıkmı kapattırmaya gidiceğim :D

    YanıtlaSil
  48. ben saçımı bakır kızılına boyatmak istiyorum saçım açık kumral tutarmı acaba ? çok merak ediyorum çünkü çok istiyorum bu rengi

    YanıtlaSil
  49. Saçlarım normalde açık koyu kumral , jeans color mavi saç boyasıyla boyadım.Dipleri çıktı ve boyamam gerekiyor ama saçıma zarar vermeden diplerini nasıl açabilirim bilmiyorum.Yardımcı olursanız çok sevinirim (:

    YanıtlaSil
  50. Ben henüz 15 yaşındayım.Saçlarım da koyu kahverengi.Saçımın uçlarını mavi ya da mora boyatmayı o kadar istiyorum ki.Ama saçım koyu renk olduğu için gözükmeyecek.Bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.Bu arada 4. resimdeki renklere bayıldım diyebilirim:)

    YanıtlaSil
  51. merhaba ben ceyda, bende saçımı boyatmayı düşünüyorum mor renge. kuzenim bana yurtdışından smart colour markalı semi-permanent pure purple saç boyası getrdi, fakat belkide 5 yıl önce. fakat bavulda yer kaplamasın diye kartonunu atmış içindekileri getrmiş sadece. o günden beri kullanmadım. şimdi kullanmayı düşünüyorum. boyada krem ya su ayrı ayrı bulunmuyor. sadece bir şişe var şişede yoğun sıvı şeklinde boya var. kutusu bnde olmadığından bilmiyorum son kullanma tarihini. sizce böyle boyaların son kullanma tarihi var mı? yani sizin aldığınız bu diğer boyalarda son kullanma tarihi var mı? (hiç açmadım boyayı, geldğinden beri kapalı ağzı)

    YanıtlaSil
  52. bakırköyde aldığın yer neresi acaba?

    YanıtlaSil
  53. hepsi birbirinden güzel durmuş
    Bu boya saçı yıpratmıyor onu anladım ama saçı bu kadar sık açtırmak yani oreal saçını bozmuyor mu merak ettim doğrusu
    Ben de yeni açtırdım saçımı ve şimdi uçlar tiftik tiftik :(
    ükür dipler sağlam :)

    YanıtlaSil
  54. bakırköyden aldığınız o kuaför malzemeleri satan yerin adını ve adresini verebilir misiniz :) mavi rengini arıyorum bulamadım nette

    YanıtlaSil
  55. Kırmızıgül Kozmetik Redist markası bildiğim kadarıyla üretimi var kuaförde görmüştüm.,. Denemekte fayda var diğer saç ürünlerinde başarılı.,.

    YanıtlaSil
  56. ben magenta boya aldım ama nasıl durur öok merak ediyorum onu kullandıysan nasıl olduğunu gösterebilir misin ya da söyleyebilir misin

    YanıtlaSil
  57. Üzerinden yıllar yıllar geçmiş olsa da ben yine de sorayım belki sesimi duyan olur :)) Jean's color ın cherry red i hakkında bilginiz var mı? Deep reedle arasında ne kadar fark var acaba?

    YanıtlaSil
  58. Üstünden yıllar geçmiş olsa da ben yine de sorayım belki sesimi duyan olur :)) Jeans Color ın cherry red i hakkında bilginiz var mı? Deep redle arasında nasıl bir fark var acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) bilmiyorum ne farkıvar açıkçası. artık jeans color'ı da bir sürü farklıyer üretiyor. renkler çokdeğişebiliyor. ben artık kendimi renkleri karıştıra karıştıra bir şeyler ortaya çıkarmaya verdiğimden biraz uzaklaştım :/

      Sil
  59. peki mavi olması için hangi renki alabilirm

    YanıtlaSil
  60. mrb.bende bugün jeans color turuncu aldım azcık denedim sacıma cok turuncu oldu ama tamamını boyamaya cesaret edemedim.saclarım şuan sarı platine yakın.ve mavi yapmak istiyorum ama koyu bi mavi ne yapmam gerekio turuncuyu kullandıktan sonra dönebilr miyim o renge yok kötümü olur.kafam cok karıştı :(

    YanıtlaSil
  61. mrb.bende bugün jeans color turuncu aldım azcık denedim sacıma cok turuncu oldu ama tamamını boyamaya cesaret edemedim.saclarım şuan sarı platine yakın.ve mavi yapmak istiyorum ama koyu bi mavi ne yapmam gerekio turuncuyu kullandıktan sonra dönebilr miyim o renge yok kötümü olur.kafam cok karıştı :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba :) turuncudan maviye dönemezsin,çok zorlar.saçtaki her sarılık yeşile davetiye çıkarıyor çünkü.. eğer o kadar cırtlak bir turuncu istemiyorsan syoss saç kremiyle karıştırarak rengi açabilirsin.syoss dedim cünkü içinde sonu ...cone ile biten bir şey olmaması gerekiyor, baktığım sıralarda bir tek onda yoktu :)

      Sil
  62. Uvv gercekten süper olmuş cesaretin için tebrik ederim :D şahsen ben saçlarımı o renge boyamaya korkardım.Acaba o rengi taşıyabilecek miyim? bana yakışır mı? insanlar dalga geçer mi? bi sürü sorun var ama sen cesaretle yapmışsın ve müthiş güzel olmuş.Bende senin bu yazına internette jeans color saç boyalarını araştırırken rastladım.Bende saçlarımın uçlarını mavi,turkuaz rengine boyamak istiyorum ve renkli saç boyaları hakkında hiç bir bilgiye sahip değilim inanır mısın?

    http://ojevitrini.blogspot.com.tr/2013/03/manic-panic-ile-maviturkuazmint-saclar.html

    Linkteki hanımefendinin saçından istiyorum.Bayan saçını ilk önce Manic Panic Shocking Blue saç boyasıyla boyamış.Daha sonra aktığı zaman Enchanted Forest saç boyası ile boyamış ve en son saçın hali müthiş güzel bir renk.Ama benim bayanın kulandığı saç boyaları hakkında hiçbir fikrim yok.Araştırmalarıam göre türkiyede satılmıyor ve sipariş etmek gerekiyor ve bende sipariş edemem gidip kendi ellerimle almam lazım.Aslında bayan 2 farklı saç boyası kullandığı için pek içime sinmedi.Fiyatı fazla tutar ve zaman ister.Seninde dediğin gibi bende bunların ikiside yok :D Bende bu yüzden internette en övülen renkli saç boyası jeans color u seçtim ve mayıs ayında doğum günüm olduğu için boyamayı düşünüyorum.Aslında boyamayı o kadar çok istiyorum ki anlatamam çok hoşuma gidiyor renkli saçlar.Ben sadece saç uçlarımı boyuycam,diplere kadar belki ileride boyarım şimdilik uçlar yeterli :D Kafam çok karışık çevremde bu konu hakkında bilgisi olanda yok,soracak kimsem yok.Yani sonuc olarak ben saçımı jeans color saç boyasıyla uçlarını maviye boyıyacağım ve ne yapmam gerek? Eyer bu hakkında bana yardımcı olursan çok sevinirim ^_^ Adım adım anlatırsan ne yapacağımı çok yardımcı olursun.Seni seviyorum <3

    Sevgiler xx

    YanıtlaSil
  63. Cok yakismis ya :) izmir de nerde bulabilecegim hakkinda bi fikri olan var mi acaba

    YanıtlaSil
  64. Ya Ben boya bulamiyorum yesile boyatcam AMA hic bir yerde yokk :(

    YanıtlaSil
  65. BN saçimi yesil ve mavi renge boyatcam AMA bulamiyorum nerden bulabilirim kizlar :'(

    YanıtlaSil
  66. güzel olmuş yakışmımı ona kızıl saç ona daha çok yakışmış

    YanıtlaSil
  67. Havuza yada denize girince ne oluyor hic denediniz mi? Yani havuza dağılıp rezil olunuyor mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok geç oldu cevap için ama sonradan bakan olursa bari cevap olsun :) ben boyalı kafayla havuza girdim, korka korka. arkamdan çizgiler olacak mı diye baktım filan, bir şey olmadı. ama sunu düşünmek lazım, çıktığınızda şıpır şıpır kafanızdan akan su renklı olacak, hemen havluya ulaşın :)

      Sil
  68. Merhaba,
    Ben de jeans color boya ile saçımı birkez boyadım ama beğenmedim. Silmek istiyorum rengi. Bu boyanın nasıl silindiğine dair bilgisi olan yazabilir mi?

    YanıtlaSil
  69. Merhaba ben saçımı bu boya ile açtırmadan uçlarını mora boyarsam nasıl olur sizce? saçım kahverengi biraz açık kahverengi

    YanıtlaSil
  70. merhaba ben mavi boya almayı düşünüyorum ama internetten kargo ücreti de üstüne ekleniyo acaba nerden bulabilirim. beşiktaş da falan yok mudur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba ebru! taksim'de anabala han'da bulabilirsin :) o neresi dersen eğer, istiklal caddesinde galatasaray'a yakın mac cosmetics mağazası var, tam karşısından gir, hayvore var, çiço var... geç onları, ilerlerken solda bir hana giriş var. o han anabala han. bir diğer girişi de atlas pasajının üst katındaki kapıdan çıkınca sağında kalıyor. bunların yanı sıra eminönü'nde zaza han'da bulabilirsin, tahtakalede. sor gösterirler. üst katlara çıktıkça fiyat ucuzluyor aklında olsun :D

      Sil
  71. Kadıköy'den 15 liraya aldım ben bugün..acacia magenta rengini pek de güzel oldu,sadece saçlarım koyu renk olduğu için boyamadan önce doğal açıcıyla açmam gerekti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya kadikoyun neresinden aldin cilek sokak falan mi?

      Sil
    2. ben geçen gittiğimde gördüm bir dükkanda ama tam olarak nerede dersen pek bilemeyeceğim köstebek'te bile olabilir, oralarda bir yerde. belki direk köstebektir :)

      Sil
  72. Merhaba bende netten jeans colorin chill red ve magenta olanjni sipariş ettim fakat ikisini de hemen bitirmem mümkün değil acaba bu boyanin son kullanma tarihi falan var mi ? Ne kadar sure muhafaza edebiliriz 6 al falan dayanır mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok daha fazla dayanır. üzerinde ne yazıyor filan bilmiyorum ama abuk sabıuk şeyler gelmezse başına ve güneşte bırakmazsanız yıllarca dayanır.

      Sil
  73. Bu boyanin son kullaa tarihi falan var mi ne kadsr muhafaza edebiliriz 6 ay kadar sure saklasam biseyoolur mu bilginiz var mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında bakarsanız son kullanma tarihi var, ama inanın bana, güneşte filan tutmazsanız yıllarca hiç bir şey olmuyor :)

      Sil
  74. Merhaba bende saçımı mora boyamayi dusunuyorum daha onceden sacimi hiç actirmadim sacim siyah ve actirmayi dusunuyorum bana güzel acici oryaller onerir misin/onerir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oryal konusunda pek bilgili değilim. benim asçımı %40ya da %30la açıyorlar, kuaför öyle söylüyor en azından. bir ara garnier'in 110 numarasıyla boyayaarak açıyordum ama son seferde o kadar kötü bir renk oldu ki, oryalden şaşmamaya başladım. oryali de kuaförde yaptırıyorum

      Sil
  75. merhaba benim saçları simsiyah o yüzden açıcı kullanmak zorundayımama stemiyorum saçlarım çok yıpranıyor saçımı açmasam bu boyalarla direk boyasam birkaç ton kızıla dönebilir miyim deneyen varsa lütfen aydınlatsın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. selam! malesef açmak gerekiyor. sarı olmayan saçta tutmuyor bu renkler. normal boyalarda oksidan krem vardır ya mesela, bunda öyle bir şey yok, direk saça krem olarak uygulanıyor ve malesef koyu renklerde tutmuyor. benim doğal rengim koyu değil mesela ama dip boya yapmadan boyadığımda dipteki yerlerde en ufak bir renk değişimi olmuyor. en fazla ışıkta biraz o tonda parlar.

      internet üzerinde manic panic markasının istediğiniz rengini şu sekilde ararsanız doğal saç üzerine nasıl durduğunu görebilirsiniz :) "manic panic -boya rengi- on natural hair"

      Sil
  76. bu renkli saç spreylerı uygulanınca sacta bı sertlık olusuyomu normal yumusaklıgıylamı kalıyo kazık gıbı kalınca hıc bı sekıl verılemez cunkı bılgısı olan varmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yeni spreylerden hiç kullanmadım ama bir 15 sene önce filan aldıklarım vardı ortaokuldayken, onlar ağırlık yapmıyordu. bence bunlar da yapmaz. :) yine de denemek lazım. denersen buraya da yazar mısın?

      Sil
  77. Merhaba :) benim saçlarımın uçları pembe yaklaşık 1 senedir 2 haftada 1 boyuyorum ama artık sıkıldım ve daha doğal renklerle ombre yaptırmak istiyorum bu arada doğal saç rengim koyumsu kahverengi :) sizce bu mümkün mü yada ne yapabilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabii ki mümkün. :) ama evde yapabilir misin emin değilim :/ c vitamini ile filan boyayı akıtıyorlar, youtube'da bir sürü video var. 1 yıldır boyuyorsan biraz fazlaca içine işlemiş olabilir, bence boyamayı bırak :D aksın rengi akabildiği kadar. bu süre zarfında da sürekli ucuz şampuan ve krem kullan rengi daha çabuk atıyor onlar. en sonunda baktın gitmiyor, kuaföre gidersin, oryali kısa süre tutup rengi akıtıp istediğin renk yapar bence :)

      Sil
  78. çok güzel olmuş bende düşünüyorum

    YanıtlaSil
  79. Gri istiyorum. Kimse gri istememiş. çok güzel ombreler var. kuaförlere bile güvenemiyorum. gri için beyaza kadar açmam mı gerekir. benim saçım oriel üzerinde sarı boyalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. selam. ben gri de kullandım geçtiğimiz kış. şahane duruyor ama bakımı çok zor. beyaz değil ama bayaaaa bi açık renk olması lazım. bu arada üstüne boyanan gri, canımı en çok yakan boya deneyimi oldu. balkona cıktık ve arkadaşım saçlarıma üfledi filan. yıkarken de buzz gibi suyla yıkadım. kabus gibiydi. ama çok güzel oldu o ayrı :) sarıyı akıtman gerekebilir. bunun için illa oryal kullanman gerekmeyebilir. yabancıların bu ara oryal karısımını 1e 1 ölçüde şampuanla karıştırarak uyguladıklarını görüyorum renk akıtmak için. belki öyle deneyip rengi akıtabilirsin :) ama aklında olsun, grinin bakımı çok zor, her hafta cila yapman gerekiyor. bebek gibi bakmak lazım yani.

      Sil
  80. Merhabaa. Ya ben de saclarimi yesile boyaymayi dusunuyordum ana yorumlaribokuduktan sonra acayip tirstim. Ilk kez sacimi boyatacagim. Rengi koyu kahve. Kuafore mi gideyim nasil yapayim Aydindayim ben bir de. Yardimci olur musunu-zz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. selamlar :)

      daha önce boyamadıysan hiç, rengi açtırmak için kuaföre git, yeşil istediğin için illa en açık sarı olmasına da gerek yok, çünkü yeşilde zaten sarılık var. turuncu kalmasın saçın yeter. boyayı da bulabilirsen al, bulamazsan internetten söyle, ve evde boya. sana yardım edecek biri varsa eğer daha iyi. ben saçımı nemlendirip kafamı duşun içine eğip mıncıklaya mıncıklaya boyuyorum son zamanlarda. fırça ile daha iyi yese de tek başına yapmak çok zor, kolları kopuyor insanın :( zaten bu boyalar su bazlı olduğu için zarar görmüyor. nemli saçta daha rahat da yayılıyor. byadıktan sonra streç filmle sar kafanı, nemli kalsın diye. bekle bir kaç saat. ben bazen sabah boyayıp aksam yıkıyorum bazen 2-3 saat tutuyorum sadece. :) geçen gün turkuaz yaptım saçımı ve yeşile bir adım daha yaklaştım, yakında saçlarımla ilgili bir post daha hazırlamayı düşünüyorum, çok daha fazla tecrübem olduğu için daha dayfalı olur diye düşünüyorum. beklerim yine :) boyarsan da buraya dönüp nasıl olduğunu söylersen çok sevinirim :)

      Sil
  81. Saclarin gercekten cok hos gorunuyor. Benim bir sorum olacak. Saclarimin dipleri sariya kacan kumral altlari siyah ben orkide morunu istiyorum ama cok kararsizim tutar mi diye. Bide saclarimi actiramam cunku gercekten cok yiprandi. Bilgilendirirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  82. Merhabaa, daha once sacimin uclarini loreal ombre setiyle ombre yapmistim sonra sıkılıp acik renk yerleri jeans color un purple boyasiyla mor yaptim aslinda memnundum cikan renkten ikinci ucuncu boyamada daha da guzel olmustu fakat mor boyam bitince sacimdan da baya akmisti kahvelesmisti biraz sacim maviyle pembeyi karistirirsam belki mor olur diye mavi ve pembeyi karistirip boyadim ama cok koyu bi mavi hatta lacivert oldu saclarimin ucu bazi yerler kul rengi gibi siyah gibi cozemedim acaba tamamen akar mi yoksa boyle kalir mi aksin istiyorum cunku boyle cok koyu oldu :(

    YanıtlaSil
  83. Merhabalar.Ben saçlarımı mavi renk istiyorum.Kullanımı nasıl olmalı? Saç kremine mavi boyayı karıştırarak boyayan birini görmüştüm sizce iyi olur mu? Yoksa direkt boya mı kullanılmalı? :)

    YanıtlaSil